Vždy, když dojde řeč na čokoládu, neobejde se konverzace bez tradičních dohadů mezi stoupenci hořké, bílé a mléčné čokolády. Nyní se ale může přidat zcela nová skupinka a tu tvoří zastánci rubínové nebo také růžové čokolády.
Jedná se o novinku ve světě čokolády, a to po neuvěřitelných 80 letech. V této době byla totiž světu představená třetí příchuť čokolády, kterou byla bílá čokoláda. Nyní se seznamujeme s druhem čtvrtým. Jak už jste určitě podle názvu uhodli čokoláda se pyšní růžovou barvou. Teď se Vám jistě na mysl vloudí myšlenka, že vlastně o nic tak zvláštního nejde, protože díky potravinářskému barvivu můžeme mít čokoládu v jakékoli barvě, na kterou si jen vzpomeneme. Jenže není tomu tak. Čokoláda svou barvu získává díky speciálním kakaovým bobům stejného zbarvení, jež se vyskytují v Brazílii, Ekvádoru a Pobřeží slonoviny. Sehnat se dá tedy i rubínový kakaový prášek. Do této příchuti se nepřidává žádné barvivo ani jiná dochucovadla.
Jelikož na této novince spolupracovali prvotřídní výrobci čokolády a vědci z brémské univerzity. Jelikož jsme si na ni museli počkat neuvěřitelných třináct let (ano přesně tak dlouho trvala její výroba), můžu říct, že se nejspíš bude jednat o skutečnou bombu. Pokud ale patříte mezi „cukromily”, kteří si do šálku kávy přidají klidně i čtyři a více kostiček cukru, nadšeni rozhodně nebudete. Čokoláda nemá moc sladkou chuť. Právě naopak: je jemná, hladká a chutná po bobulovitém ovoci, jako jsou například maliny, rybíz nebo borůvky, které provází i jemný nakyslý, ale osvěžující nádech.
K dostání jsou už dokonce i tyčinky KitKat od firmy Nestlé, vyrobené z této čokolády, které nesou pojmenování Kit Kat Chocolatory Sublime Ruby. Bohužel tuto příchuť oblíbené tyčinky ještě nezakoupíte na českém trhu. K dostání je ale v e-shopech. Předpokládán je také velký příliv a rozšíření čtvrtého druhu čokolády díky světoznámé sociální síti Instagram, kde se do podvědomí dostane zásluhou kulinářských nadšenců.